O felie de pandispan are la fel de multe calorii ca si o felie de paine integrala, ceea ce o face un desert perfect in curele de slabire si nu numai, sustine Cuisine AZ Minceur. Marele avantaj este faptul ca acesta nu contine niciun strop de grasime. Spre comparatie, o tableta de ciocolata (intreaga) are undeva pe la 450 de calorii. In plus se preteaza perfect pentru cele mai variate arome. Este savuros cand miroase a vanile, vesel cand are scotisoara, copilaresc cand este facut cu pudra de cacao, simandicos cand miroase a coaja de lamaie sau a ghimbir, elegant si rafinat cand are razatura de portocala.
Ingrediente
5 oua
1 cana zahar
1 cana faina
1 praf copt
1 esenta rom
zahar vanilat
cacao
Mod de preparare
Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul.
Se adauga faina si praful de copt,se incorporeaza in compozitie si se adauga romul si zaharul vanilat.
Se imparte aluatul rezultat in doua vase si in unul dintre ele se adauga cacao.
se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si incepem sa turnam aluatul astfel:o lingura de compozitie alba in mijlocul tavii, o lingura de compozitie neagra deasupra.
Si repetam procedura pana terminam aluatul.
La final o sa arate astfel:
Se da la cuptor la foc mic circa 40 minute.Cand s-a rumenit deasupra se incearca cu un scobitor.Daca nu ramane aluat pe scobitoare inseamna ca pandispanul este gatasi se scoate din cuptor.
Se rastoarna pe un fund si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit se taie felii care vor avea aspect tigrat datorita amestecului cu cacao.Mie mi-au iesit diferite modele .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Parerea ta conteaza...