Asociatia "American Heart" sugerează consumul de pește de cel puțin două ori în fiecare săptămână, în loc de carne rosie. Peștele conține omega-3 acizi grași, dar este încă scăzut în grăsimi totale. Omega-3 acizi grasi ajuta la reducerea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si poate reduce inflamatia.
Castiguri
Înlocuind carne roșie cu pește poate fi dublu castig - vei primi mai mult omega-3 și vei reduce aportul de grăsimi saturate, în același timp.
În timp ce un pic de grăsime poate face bine, mancand cantitati mari este asociat cu un risc crescut de boli de inima.
Deci, nu contează cum gătiti peștele dumneavoastră? S-ar putea. Pregătiți peștele într-un mod sănătos - copt, fiert sau sote este cel mai bun. Treci de pește prăjit, care este bogat in grasimi si calorii.
In curand pe site o sa apara retete sanatoase pentru pesti si nu numai...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Parerea ta conteaza...