duminică, 10 februarie 2013

Pestele si o inima sanatoasa


Asociatia "American Heart" sugerează consumul de pește de cel puțin două ori în fiecare săptămână, în loc de carne rosie. Peștele conține omega-3 acizi grași, dar este încă scăzut în grăsimi totale. Omega-3 acizi grasi ajuta la reducerea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si poate reduce inflamatia.






Castiguri


 Înlocuind carne roșie cu pește poate fi dublu castig - vei primi mai mult omega-3 și vei reduce aportul de grăsimi saturate, în același timp.
În timp ce un pic de grăsime poate face bine, mancand cantitati mari este asociat cu un risc crescut de boli de inima.
 Deci, nu contează cum gătiti peștele dumneavoastră? S-ar putea. Pregătiți peștele într-un mod sănătos - copt, fiert sau sote este cel mai bun. Treci de pește prăjit, care este bogat in grasimi si calorii.
In curand pe site o sa apara retete sanatoase pentru pesti si nu numai...

Tipuri de peste

Tipul de pește contează. Pește gras oceanic, cum ar fi somonul, are cele mai multe grasimi omega-3. Dacă preferați tipul pește alb,  alegeti păstrăvul. Desigur, doresc, de asemenea, sa evitati peștii, care sunt contaminati cu mercur. Cele mai afectate specii sunt marlin, peștele pion portocaliu, tilefish, pește-spadă, rechin, macrou și rege.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza...